Labans Kvarn

Kravodlat

  • START
  • OM
    • OM LABAN
    • KVARNEN
  • PRODUKTER
  • KRAVODLAT
  • VM-BAGAREN
  • RECEPT
  • KONTAKT

  • START
  • OM
    • OM LABAN
    • KVARNEN
  • PRODUKTER
  • KRAVODLAT
  • VM-BAGAREN
  • RECEPT
  • KONTAKT

Äntligen snurrar kvarnen igen.

6 juli, 2016 by Labans Kvarn

Med vindens hjälp går kvarnen igång sakta men säkert, vi hoppas på starka vindar till hösten så att vi får fram väderkvarns malet mjöl igen efter ca 25 år. [fbvideo link=”https://www.facebook.com/224466200952779/videos/1155647164501340/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Arkiverad under: Allmänt

Malväder

26 juni, 2016 by Labans Kvarn

Efter reparationer med drivalar o nya kuggar gick väderkvarnen igång i veckan, det är 29år sedan den var i drift. Tanken är att det ska malas mjöl bara det blir väder.   [fbvideo link=”https://www.facebook.com/224466200952779/videos/1155651957834194/” width=”200″ height=”400″ onlyvideo=”1″] [fbvideo link=”https://www.facebook.com/224466200952779/videos/1155650354501021/” width=”200″ height=”400″ onlyvideo=”1″]  

Arkiverad under: Allmänt

Laban på Bullehaal

22 mars, 2016 by Labans Kvarn

I morgon onsdag är Laban på besök hos bageriet/café Bullehaall som firar 1-års jubuleum.

Arkiverad under: Allmänt

Nya Produkter

5 mars, 2016 by Labans Kvarn

I fredags hade Laban demo på nya mixer hos Coop forum,Visby. Våffelmix o pannkaksmix baserat på Durumfullkorn från LB Spannmål AB, Endre. Mycket omtyckt.

Arkiverad under: Allmänt

Kundbesök

24 februari, 2016 by Labans Kvarn

Laban har i dagarna två varit runt i några av Stockholms södra förorter på kundbesök. Redan nästa vecka är det dags för fler kundbesök till bagerier i Stockholms-området.

Arkiverad under: Allmänt

Ny stenkvarn

8 februari, 2016 by Labans Kvarn

Vi väntar in en ny stenkvarn som blir mycket större än den vi har idag. Med en kapacitet på malning upp till 500 kg i timmen. Den byggs ihop med en rundsikt, då vi kan mala både stenmalet fullkornsmjöl, och stenmalet siktat mjöl, det vi kallar vetemjöl. Det siktade mjölet blir lite fiberrikare (mörkare) dvs […]

Arkiverad under: Allmänt

Återstart kvarnen på Faludden

5 februari, 2016 by Labans Kvarn

Våren 2016 kommer vi att återstarta väderkvarnen på Faludden – där allt en gång började. Just nu fattas driven (tunna med drivalar som tar kraft från storhjulets kuggar) som är på renovering.

Arkiverad under: Allmänt

Storsäck!

3 februari, 2016 by Labans Kvarn

19 januari 2016 packades den första storsäcken. Den rymmer 650 kg vetemjöl.

Arkiverad under: Allmänt

Godare pannkakor

1 februari, 2016 by Labans Kvarn

Laban ska återlansera pannkaksmix. Nu på durum, när vi nu har gotländsk durum av mycket bra kvalitet. Den får vi från L-B spannmål Entionella spannmål får vi som alltid från Ahlsten i Roma. Den ekologiska får vi från Lantmännen i Visby som tar emot från KRAV odlare på Gotland. S-E Darvelid ser till att jag […]

Arkiverad under: Allmänt

Nya förpackningar

1 februari, 2016 by Labans Kvarn

Vi håller på att byta ansikte på mjölpåsarna. Det kommer att bli så bra.

Arkiverad under: Allmänt

  • START
  • OM
    • OM LABAN
    • KVARNEN
  • PRODUKTER
  • KRAVODLAT
  • VM-BAGAREN
  • RECEPT
  • KONTAKT

LABANS KVARN GOTLAND LABANSBUTIK@TELIA.COM TEL 0498 28 70 90

instagram
fb

Copyright © 2025 · Dynamik-Gen on Genesis Framework · WordPress · Logga in