Frallor

15 FRALLOR

500 G VATTEN, KALLT

25 G HAVSSALT

10 G JÄST

200 G VETESURDEG

550 G VETEMJÖL

200 G DURUMVETEMJÖL

 

Gör degen på kvällen och ställ in i kylen. På morgonen medan ugnen blir varm gör man frallor. Enkelt och väldigt gott!
Väg upp vattnet i en plastbunke. Tillsätt saltet. Rör om med en träslev. Tillsätt jästen. Rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills det blir en deg. Den behöver bara gå ihop. Plasta bunken och ställ in i kylen. Låt jäsa 12–15 timmar.

 

Sätt ugnen på 250°. Häll ut degen försiktigt på mjölat bord. Mjöla ovanpå degen. Dela försiktigt i 15 delar och lägg på plåt. Sätt in bröden i ugnen, sänk till 230° och baka 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

 

Recepten är hämtade ur världsmästarbagaren
Håkan Johanssons bok Brödet.

Krumelur spets_20px
stampel2_275px
sackar3_275px