Pizza

6 PIZZOR
500 G VATTEN, KALLT
25 G JÄST
700 G VETEMJÖL
80 G DURUMVETEMJÖL
20 G HAVSSALT
RAPSOLJA

 

Snabb pizzadeg
Blanda alla ingredienser, utom saltet, i köksmaskin cirka 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda 5 minuter. Tillsätt saltet och knåda 4 minuter.

Lägg degen på mjölat bord och dela i sex bitar. Olja in en plåt med rapsolja. Rundriv bitarna och lägg på plåten. Olja försiktigt in dem på ovansidan. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Platta ut degarna i mycket mjöl till valfri storlek och gör pizza.

 

Kalljäst pizzadeg
Degen blir väldigt god och krispig. Eftersom man jäser den i kyl blir det mycket smak i degen och man kan få ut den väldigt tunt. Kan förvaras i kyl upp till 3 dygn.

 

Recepten är hämtade ur världsmästarbagaren

Håkan Johanssons bok Brödet.

Krumelur spets_20px
stampel2_275px
sackar3_275px