Pizza
6 PIZZOR
500 G VATTEN, KALLT
25 G JÄST
700 G VETEMJÖL
80 G DURUMVETEMJÖL
20 G HAVSSALT
RAPSOLJA
Snabb pizzadeg
Blanda alla ingredienser, utom saltet, i köksmaskin cirka 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och knåda 5 minuter. Tillsätt saltet och knåda 4 minuter.
Lägg degen på mjölat bord och dela i sex bitar. Olja in en plåt med rapsolja. Rundriv bitarna och lägg på plåten. Olja försiktigt in dem på ovansidan. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Platta ut degarna i mycket mjöl till valfri storlek och gör pizza.
Kalljäst pizzadeg
Degen blir väldigt god och krispig. Eftersom man jäser den i kyl blir det mycket smak i degen och man kan få ut den väldigt tunt. Kan förvaras i kyl upp till 3 dygn.
Recepten är hämtade ur världsmästarbagaren
Håkan Johanssons bok Brödet.
![Krumelur spets_20px Krumelur spets_20px](https://labanskvarn.se/wp-content/uploads/Krumelur-spets_20px.png)
![stampel2_275px stampel2_275px](https://labanskvarn.se/wp-content/uploads/stampel2_275px.jpg)
![sackar3_275px sackar3_275px](https://labanskvarn.se/wp-content/uploads/sackar3_275px.jpg)