Sallad med nakenhavreris och fetaost

2 port

 

2 dl Nakenhavreris
Grönsaksbuljong
5-6 körbärstomater i olika färger
Grönsallat, gärna blandade blad
1/2 granatäpple
150 g fetaost
Purjolök alt färsk lök
Valnötter
1 kruka basilika
Sparris (vid säsong)

 

ENKEL VINAIGRETTE

1 msk honung
1 citron
0,5 dl olivolja
salt
svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

1. Koka Nakenhavreriset (enligt förpackningen) i grönsaksbuljong och lägg den färdiga havren på ett stort fat.

2. Lägg grönsallad, skivade tomater, purjolök och granatäppelkärnor ovanpå. Blanda väl.

3. Lägg på fetaost och toppa med basilika och valnötter.
(Ev sparrisstjälkar, vid säsong)

4. Gör vinaigretten genom att pressa saften av citronen och rör samman med honung. Krydda med salt och svartpeppar och avsluta med olivolja. Rör om.
Ringla dressingen över salladen.

 

Krumelur spets_20px
stampel2_275px
sackar3_275px