Kanelsnäcka

CA 30 BULLAR
1 ÄGG
HAVSSALT
PÄRLSOCKER
FYLLNING
30 G MALEN KANEL
30 G FLORSOCKER
200 G SMÖR, RUMSVARMT
200 G STRÖSOCKER
20 G MAJSSTÄRKELSE
SOCKERLAG

100 G STRÖSOCKER

100 G VATTEN

 

Fyllning: Lägg alla ingredienser i köksmaskin och blanda med vinge 3 minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och blanda 3 minuter. Fyllningen ska vara slät.

 

Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt svalna.

 

Dela degen i två bitar. Kavla ut till 40x50 centimeter. Bred på fyllning över hela ytan. Gör ett treslag, vik från de långa sidorna. Kavla så att degen blir cirka 20 centimeter bred och cirka 1 centimeter tjock. Sporra ut remsor som väger cirka 80g. Snurra remsorna till bullar.

 

Lägg bullarna på plåt och täck dem med plastfolie. Låt jäsa 1 1⁄2–2 timmar eller till dubbel storlek. Vispa ägget med 1 msk vatten och en nypa salt. Pensla bullarna och strö över pärlsocker. Baka bullarna 9–11 minuter på 200°. Ta ut dem och pensla genast med sockerlag. Låt svalna.

 

Recepten är hämtade ur världsmästarbagaren

Håkan Johanssons bok Brödet.

Krumelur spets_20px
stampel2_275px
sackar3_275px