Frallor med nakenhavreflingor
12-15 st
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
4 dl Nakenhavreflingor
2 tsk salt
3 msk rapsolja
1 dl hela linfrö
8-10 dl vetemjöl (eller rågsikt)
Garnering
Vatten
Nakenhavreflingor
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen är löst upp. Häll i Nakenhavreflingor och linfrön, rör om och låt stå i ca 5 minuter.
2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30-40 minuter.
3. Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 15 bitar.
4. Forma runda frallor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla med vatten och strö på Nakenhavregryn flingor.
Låt bröden jäsa i ca 30 min.
6. Sätt ugnen på 225° C. Grädda mitt i ugnen i 20–25 min.
Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk.