Varmrökt lax med nakenhavreris
4 port
3 dl Nakenhavreris
600 g varmrökt laxfilé
2 avokador
1 kruka sallat
1/2 gurka
100 g färsk spenat
100 g purjolök /4 salladslökar
250 g körsbärstomater
1 citron i klyftor
Rostade sesamfrön
1 krm salt
Olivolja
Sparris (vid säsong)
Matyoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Koka Nakenhavreriset (enligt förpackningen) Låt svalna.
2. Dela och skär avokadon i bitar. Skär gurkan på längden och skär i tunna stavar. Skiva purjolök eller salladslök och halvera tomaterna.
3. Salta laxen och stek i olivolja ca 2 min på varje sida.
4. Lägg alla grönsaker samt nakenhavreriset i en stor salladskål, blanda runt lätt.
5. Toppa salladen med skivor av varmrökt lax och avokado (ev sparrisstjälkar). Strö över sesamfrön. Lägg på citronklyftor.
Servera salladen med en klick matyoghurt.