Varmrökt lax med nakenhavreris

4 port

 

3 dl Nakenhavreris
600 g varmrökt laxfilé
2 avokador
1 kruka sallat
1/2 gurka
100 g färsk spenat
100 g purjolök /4 salladslökar
250 g körsbärstomater
1 citron i klyftor
Rostade sesamfrön
1 krm salt
Olivolja
Sparris (vid säsong)

Matyoghurt

 

GÖR SÅ HÄR

1. Koka Nakenhavreriset (enligt förpackningen) Låt svalna.

2. Dela och skär avokadon i bitar. Skär gurkan på längden och skär i tunna stavar. Skiva purjolök eller salladslök och halvera tomaterna.

3. Salta laxen och stek i olivolja ca 2 min på varje sida.

4. Lägg alla grönsaker samt nakenhavreriset i en stor salladskål, blanda runt lätt.

5. Toppa salladen med skivor av varmrökt lax och avokado (ev sparrisstjälkar). Strö över sesamfrön. Lägg på citronklyftor.

 

Servera salladen med en klick matyoghurt.

Krumelur spets_20px
stampel2_275px
sackar3_275px